8:56 / 22. april 2014
Søndagsvenner – momentær stedsforandring

Her er psykovarmt og stegende hedt – klokken er lidt over formiddag, og jeg sidder i skyggen under barpavillionen og kigger ud på det det lille græsareal, hvor de danseglade allerede er begyndt at trampe græs ned til musikken.

Henover stedet trækker en pænt sej betonlebbe afsted med sin sorte labrador – helt cool med Raybans og omvendt kasket, alt imens en gruppe drenge og piger spiller frisbee og en far og søn spiller stangtennis. Ved siden af baren, der er indhyllet af sæbebobler, er Tim begyndt at stille sit skydetelt op, selvom der er lidt forvirring omkring, hvor det nu er bedst at stille teltet i forhold til vildfarende luftgeværkugler. Intensiteten af musikken tager til og halvt inde på dansegræsset står en knallert parkeret. Den står pænt meget i vejen, men det ser fedt ud, så den bliver på stedet.

Vi er på en del af det tidligere B&W, lidt halvskjult fra Refshalevej. Det er sommeren 2013 og endagsarrangementet Søndagsvenner nr 2. er i gang.

Dagen og stedet virker på sin egen unikke måde magisk. Den tidligere nu tilgroede industrigrund har stadig spor tilbage fra dengang, hvor stedet var tilegnet skibsbyggeri, og er for en stund omdannet til en samling af DIY pavilioner, små scener og hængekøjer med hver deres intermistiske særpræg. Rundt omkring er der små aktiviteter – t-shirt tryk, yoga, en lille pavillion hvor folk har taget deres egne spil med, mens der lyttes til brasiliansk jazz.

Sceneriet virker halvrodet, befriende tilfældigt og skaber en fornemmelse af mental rummelighed. Og det virker. Folk chiller igennem og hygger i små grupper rundt omkring i græsset, mens musikken fra de to opstillede scener får folk i bevægelse.

Det er momentær stedsforandring og sammenhængskraft, der udspiller sig under åben himmel.

Søndagsvenner er en ikke-kommerciel gruppe af festarrangører, som få søndage over sommeren ved hjælp af kollektive kræfter og ved åbent at invitere folk til at afholde aktiviteter, omdanner den tidligere industrigrund på B&W til en lille endagsfest fra kl. 10:00 – 00:00.

Følg med på www.facebook/søndagsvenner og #Søndagsvenner på Instagram. Næste Søndagsvenner 2014 afholdes d. 1. Juni.

 


Jun Philip Kamata

Cand. Soc – Plan, By og Proces og Geografi, RUC.

Læs alle Jun Philip Kamatas indlæg

Følg bloggen via RSS