13:30 / 25. marts 2013
Rødovre Rådhus

Rødovre Rådhus er tegnet af Arne Jacobsen og opført i perioden 1954-56. Råshuset er karakteristisk for velfærdssamfundets nye bygningstype af veludstyrede, arkitekttegnede kommunale bygninger, der blevet opført mange af omkring 1960erne.

Rådhuset består af to bygningsvoluminer forbundet af en glasgang. Kontorfløjen er 14 m. bred og 91 m. lang, i tre etager. Den er opført med søjler, præfabrikerede tværgående bjælker og langsgående facadeelementer i metal og glas, opført som curtain-wall. Gavlfacaderne er beklædt med mørke solvåg-fliser. Særligt kontorfløjens forhal er imponerende, med en markant to-løbstrappe i stål og glas, nedhængt fra loftet i rundjern. Rådhusets andet volumen er byrådssalen, der er i én etage og er 13 m. bred og 22 m. lang. Byrådssalen fremstår med solvåg-fliser på langfacaderne og gavlene er opbygger som gennemgående vinduespartier.

Rødovre Rådhus er opstået gennem en høj grad af indlevelse fra Arne Jacobsens side, som kommer til udtryk i en stor detaljerigdom og en gennemarbejdet bygning. Selve bygningsanlægget med de to fløje på plænen fremstår om en velbalanceret komposition. Indvendigt er bygningen overvældende med det trippelhøje trapperum, den gennemarbejdede møbleringsplan samt Arne Jacobsens særlige farvepalet.

Overfor Rødovre Rådhus er Rødovre Bibliotek – der ligeledes er tegnet af Arne Jacobsen og opført i perioden 1967-70. De to bygninger har en central placering i forstadsmiljøet, præget af tidens byplanintentioner med åbne og grønne områder samt central pladsdannelse.

 

 

 

 

Fotografier af Albert Algreen-Petersen


Laura Boelskifte & Albert Algreen-Petersen

Arkitekt MAA

Læs alle Laura Boelskifte & Albert Algreen-Petersen s indlæg

Følg bloggen via RSS