12:47 / 23. august 2013
Plug’n’play chill out i Randers

(Man har en plads – til man laver en ny. Version 2.0)

Randers Kunstmuseum, Randers Ungdomsskole, KaosAmbassaden og jeg som urban kunstner er gået i samarbejde om at skabt liv på Randers’ ny plads, Jens Otto Krags Plads, der tidligere var p-plads. Bilerne er nu væk, men pladsen fremstår stadig stor og tom, uden rum eller læ for mennesker.

Randers Kunstmuseum har sat sig i spidsen for at skabe en spændende og kreativt plads sammen med forskellige kunstnere og de unge brugere af pladsen.

Før sommeren skabte de sammen på en eftermiddag version 1.0, der var en række grønne bænkinstallationer på den store stenplads. Her kunne folk kan sætte sig og nyde solen på et blødt græstæppe.

Jens Otto Krags Plads d.25.maj

Projektet var et pilot-arrangement til den store intervention under Randersugen, de unge og jeg, over to dage skabte en kreativ chill out zone.

Chill Out Zonen er et plug’n’play element, som er et samlingspunkt for pladsens forskellige brugere, og er et bud på hvordan man kan tilføje en åben plads et kreativt element. Zonen består af søjler i forskellige højder, men to græsvolde overfor hinanden. Her kan forskellige grupper nyde pladsen, og møde hinanden i et kreativ miljø, der kan skabe rum for forskellighed. 15 unge deltog over de to dage i at skabe zonen. De følte et ejerskab, og var stolte over, hvad de havde været med til at skabe på så kort tid. Zonen fjernes når udesæsonen er ovre.

Projektet er støttet af Kulturstyrelsen og projektgiver er Randers Kunstmuseum. Projektledelse Creative Enterprise, Nicolai Juhler.

 


Nicolai Juhler

Kunstner og Idehistoriker

Læs alle Nicolai Juhler s indlæg

Følg bloggen via RSS