14:13 / 4. februar 2013
Eva og Nils Koppel villa

Villaen er opført 1952-53 af ægteparret Nils og Eva Koppel som statslånshus. Villaen ligger på Skovvej i Jægersborg, med udsigt over den fredede Hundesømose på en skrånende grund. Villaen består af tre sammenhængende, forskudte bygningssektioner med en nord-syd gående orientering. Længst mod syd og tættest på ankomstarealet en garage, dernæst en værelsesfløj, efterfulgt af villaens hovedfløj som er en tværstillet, tre-etages bygning. De enkelte bygningssektioner er ligesom villaens store skorsten opført i gul blankmur, hvis flader ud mod vejen fremstår meget lukkede og kun brydes af et tilbagetrukkent vindfang med indgangsdør i teaktræ samt garagens store, originale sydvindue og to garageporte i teaktræ. Sydsiden åbner sig op mod haven i flere glaspartier. Dels et stort, tredelt vindue i hele bredden af hovedfløjen, hvis øvre del er beklædt med spån af lærketræ, det store glasparti kan skydes op i denne del. Dels et sammenhængende vinduesbånd i værelsesfløjen, suppleret med et meget karakteristisk, fremskudt drivhusvindue ud mod terrassen i hovedfløjen. Indvendigt er villaen åben og fleksibel med en niveauforskudt planløsning omkring skorstenen, der optager terrænfaldet. Med den moderne, flydende planløsning har Niels og Eva Koppel formået at tilføre det ret lille hus på 143 m2 en meget rumlig fornemmelse – inden for statslånshusets begrænsede kvadratmeter.

 

 

 

 

Tekst og fotografier af Albert Algreen-Petersen


Laura Boelskifte & Albert Algreen-Petersen

Arkitekt MAA

Læs alle Laura Boelskifte & Albert Algreen-Petersen s indlæg

Følg bloggen via RSS