7:33 / 4. juni 2014
Jeg ELSKER smukke mursten

Kan man elske brændt ler ? Prøv at se jer godt for allevegne i det åbne land, hvor man støder på murværk. Gule, røde, grønne og blå ? Der er NÆSTEN lige så mange, som der er arter på jorden. Nogle mere heldige end andre.
Nyd lige disse på Broholm Slot ved Gudme på Fyn. www.broholm.dk. Og tænk på det, næste gang du står og stirrer ind i en mur.

Nogen gange ser du poesi og historiefortælling, andre gange rendyrket og fejlfrit og lidt kedeligt udtryk. Måske en farve, en overflade, en kontrast, en naturlighed, en nuance, en stoflighed, en fuge, en fornemmelse, en råhed, en sårbarhed, en historie, et kapitel, en hæslighed som du enten kan lide eller ikke kan lide. Mursten er materiale og ofte noget som beklæder vores huse, og som er meget synligt – lidt som vores ansigter. Så hvis vi siger at vinduerne er husets øjne er murværket ansigtet og huden.

 

 

 

 

 

 

Til jer som har lyst til at vide mere er der via dette link et godt grundkursus i murvæk – http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Teknik/Murerarbejde_og_-værktøj/murværk