7:48 / 23. juni 2014
Green-Wood Cemetery, Brooklyn

Jeg elsker at besøge kirkegårde – især når jeg er i udlandet. Kirkegårde er nemlig kulturhistoriske landskaber, der gemmer på et hav af fortællinger. Her finder man fortællinger om individuelle skæbner og levede liv, vidnesbyrd om forgangne generationer og lokalsamfunds historie og kulturarv.

Kirkegården er et arkiv, hvor man kan gå på opdagelse, og det må antages, at en kirkegård som minimum har lige så mange fortællinger, som den har gravsten. Green-Wood Cemetery i Brooklyn har omtrent 560.000 gravsten, så det bliver selvsagt til en del fortællinger.

Den er New Yorks største og smukkeste kirkegård. Green-Wood blev anlagt i 1838 og den inspirerede til den landskabsarkitektoniske udformning af blandt andet Central Park og Prospect Park.

Green-Wood er knap to kvadratkilometer stor. Det svarer til omtrent 300 fodboldbaner for at bruge en aktuel målestok. Den har bakker og dale, søer og skove; den er gennemskåret af sindrigt vejnet af avenuer og stier med navne og husnumre. På den måde kan de levende  nemt færdes i de dødes landskab og lade sig inspirere af alle fortællingerne.

Læs mere om Green-Wood Cemetery her: http://www.green-wood.com/about-history/