Ny nordisk Master class-række
Nyhed

Med en master class-række til foråret fejrer Bygningskulturens Hus og Kunstakademiets Arkitektskole skønheden, robustheden og den traditionsforlængende nordiske arkitektur.

Ny nordisk arkitektur hyldes med master class-række
Arkitekturen er blevet global. Nutidens arkitekter arbejder over landegrænser, i tværfaglige teams og opererer på et kommercielt presset marked, hvor det ikke længere er de lokale traditioner og materialer, der sætter retningen. Så hvordan kan vi fastholde de særlige strømninger og værdier, der kendetegner den nordiske arkitektur, og som bidrager til vores internationale førerposition inden for arkitektur? Og hvad er det for unikke stedsspecifikke traditioner, som vi bygger på, når vi bygger i Norden?

Med seks master classes undersøger og hylder Bygningskulturens Hus og Kunstakademiets Arkitektskole den traditionsrige nordiske arkitektur og skaber et fælles rum for refleksion.

Rækken af master classes løber fra den 20. februar til den 28. maj 2020 og på scenen kan man møde nogle af feltets mest interessante nordiske stemmer:

Den 20 februar: Reiulf Ramstad, Reiulf Ramstad Architects, Norge

Den 24. februar: Sami Rintala, Rintala Eggertson Architects, Finland

Den 26. marts: Mette Tony, Praksis Arkitekter, Danmark

Den 2. april: Kim Lenschow Andersen & Søren Thirup Pihlmann, Lenschow & Pihlmann, Danmark

Den 30. april: Petra Gipp, Petra Gipp Arkitektur, Sverige

Den 28. maj: Bolle Tham og Martin Videgård, Tham & Videgård, Sverige

Se mere her.

Master class-rækken gennemføres med støtte fra Foreningen Realdania, Dreyers Fond og Grundejernes Investeringsfond.

Arrangementerne er gratis, men bemærk, at der er begrænset antal pladser.

Foto: Rintala Eggertson Architects

Deadline

Vil du være med til at gøre byggeriet mere bæredygtigt og cirkulært? Så ansøg om at få en plads på Vinterakademiet 2016, der er en uge med workshops, case-competition og spændende oplæg med fokus på cirkulær økonomi i byggeriet. Der er ansøgningsfrist d. 1 februar! Læs mere her.

CITAT
CITAT

“Mange har spurgt mig: ‘Hvorfor gider du forske i de ligegyldige kasser? Det er jo ikke kulturarv.’ Og det er rigtigt, at man ikke skal forherlige industrilandskaberne og tillægge dem kvaliteter, de ikke har. Men hvis du betragter bygningerne som en sløj skitse, så indeholder mange af dem et stort potentiale.”

Ph.D.-stipendiat Lars Rolfsted Mortensen fra Gottlieb Paludan Architects fortalte om efterkrigstidens industrilandskaber til Morgensamling i Bygningskulturens Hus onsdag d. 16 december.

Citat

“For få år siden lød det fra arkitekter og andre meningsdannere, at “forstaden var død”. Men jeg mener, at det modsatte er på spil: Som fysisk udtryk har forstaden sejret. Det, der kendetegner forstaden – lys, luft og ikke mindst retten til det private rum – er begyndt at sætte sit præg på forskellige nybyggerier i byen, hvor man privatiserer gårdanlæg og udeområder. Men hvis vi ikke er villige til afgive retten til det private rum, risikerer vi, at alt det, der er særegent for at bo i byen, forsvinder. Beklager, så sejrer forstaden byen ihjel”.

Poul Sverrild, museumschef og PhD-fellow fra Forstadsmuseet, fortalte om den danske forstadsudvikling til Morgensamling i Bygningskulturens Hus onsdag d. 18. nov.

God sommer

Bygningskulturens Hus har sommerlukket resten af juli og åbner igen d. 1. august.

 

Bliv en del af kontorfællesskabet
Ledige lokaler

Vil du være en del af det faglige kontorfællesskab i Bygningskulturens Hus? Vi er en række virksomheder og foreninger, der udover smukke omgivelser deler reception, IT-support, møde-lokaler, frokostordning og parkeringspladser.

Vil du høre mere, kan du kontakte Ejgild B. Larsen

Ejgild B. Larsen
ebl@bygningsarv.dk
+45 21 72 44 57

Tilbage til fremtiden
NYT FRA HUSET

I ny arrangementsrække besøger vi fem steder i byen, hvor arbejdet med kulturarven og arkitekturen har skabt fornyet sto-lthed og identitet for stedets brugere. Få fagligt indblik i omdannelsesprocesser og oplev, hvordan stedets karakter lever videre i nye funktioner, når vi tager tilbage til fremtiden.

2 nye Faglige Fyraftener
NYT FRA HUSET

Vi er glade for at kunne annoncere, at yderligere to Faglige Fyraftener er i kalenderen. D. 3. april fortæller Stadsarkitekt i København Tina Saaby og kunstneren FOS om at bygge videre på det eksisterende, og d. 16. maj undersøger Sociolog Henrik Dahl og forfatter Knud Romer, hvad steder gør ved mennesker – og omvendt.

For tilmelding og nærmere information klik her.

Fin Faglig Fyraften
NYT FRA HUSET

I går inviterede Bygningskulturens Hus til Faglig Fyraften. Stedsteori, billedkunst og debat, skurvognstemning, øl og håndmadder – tusinde tak til de 70 deltagere, der skabte en perfekt stemning. Vi glæder os til næste Faglig Fyraften.

På gensyn i Bygningskulturens Hus.

 

Tak for i går
NYT FRA HUSET

Bygningskulturens Hus inviterede i går til den første Morgensamling. Over 60 deltagere nød den friske morgenkaffe, de lune croissanter til oplæg om Bygningsfredningensloven. Vi glæder os til den næste Morgensamling.

På gensyn i Bygningskulturens Hus

Tak for sidst!
NYT FRA HUSET

Bygningskulturens hus åbnede i fredags med stor faglig fest med 500 deltagere, masser af talks, musik, kunst og snak.

Selv om festen er slut, fortsætter formidlingen af og debatten om bygningskultur med at runge i aulaen. Se kalenderen for kommende arrangementer.

På gensyn i Bygningskulturens Hus.

 

Nyt liv i Borgergade 111
NYT FRA HUSET

Den 9. november relanceres Bygningskulturens Hus med en ny hjemmeside og en pakket arrangementskalender. Det sker efter flere år som kontor- og arbejdsfællesskab for virksomheder og organisationer, der arbejder med bygningskultur og bygningsarv.

Husets arrangementer skal være med til at forny, aktualisere og kvalificere det bygningskulturelle felt, og den smukke aula skal være en åben scene, hvor både husets beboere og samarbejdspartnere kan tage ordet, debattere og gensidigt inspirere og udfordre hinanden.

Se arrangementskalenderen her

Ny chef for Bygningskulturens Hus
NYT FRA HUSET

“Jeg er optaget af kulturarvens rolle i vores samfund, og hvordan den kan aktualiseres. Dybest set mener jeg, at forbindelsen til kulturarven er essentielt for vores liv. Jo mere vi er bevidste om historien og de spor, den har sat sig, des mere nuanceret blik får vi på vores nutid. Jeg glæder mig til, at udvikle Bygningskulturens Hus som mødested og ramme om en stærk bevægelse, der vil forny og kvalificere det bygningskulturelle felt.”

Ida Christoffersen er ny chef for Bygningskulturens Hus. Ida er ansvarlig for relanceringen af huset som et møde- og netværkssted for alle, der brænder for bygningskultur og har ansvar for husets arrangementer og den daglige drift.

Ida har en kandidatuddannelse i historie og kommunikation fra RUC. Hun har arbejdet med kultur- og historieformidling og har flere års erfaring med at udvikle koncepter til udstillinger og arrangementer.

Kontakt Ida Christoffersen

Kom til åbent hus
NYT FRA HUSET

Kom med den 9. november, når vi holder åbent hus. Vi samler de bygningskulturelle kræfter og relancerer Bygningskulturens Hus med åbne døre og faglig fest. Bygningskulturens Hus skal igen være arbejdsfællesskab og fagligt mødested for alle, der arbejder med bygningskultur.

Vi håber derfor at se dig til en aften med kunst, stedsansfortællinger, mad og livemusik. Glæd dig til romtoddy og ild, en time pakket med musik, poesi, debat og fotokunst. Mød husets beboere, smag mad fra kanten og sanselige sjusser og lyt til lyden af mellemrum.

Dagens program:

16.30 – 17.00
Varm velkomst / Romtoddy og ild

17.00 – 18.00
Stedsans/ En time pakket med musik, poesi, debat og fotokunst, hvor kunstnerne Søren Lose, Jacob Kirkegaard, Morten Søndergaard lader os sanse stedet gennem deres kunst, arkitekterne Jens Bertelsen og Erik Frandsen spiller bilkort med bygninger, og Vildnis synger aftenen ind.

18.00 – 20.00
Tour de Chambre / Husets beboere slår dørene op til film, foredrag, installationer og talks.

19.30 – 21.00
Mad og musik / Kokken Claus Holm serverer mad fra kanten til lyden af Emil de Waal og Søren Kjærgaard.

21.00 – 02.00
Hygge og natdisk / MØ banker tempoet i vejret, og Witzanski holder takten resten af aftenen

Tilmeld dig arrangementet.